Intrebari frecvente despre pungi si sacose

Ce taxa se plateste pentru pungile BIOdegradabile?

La cele bio, nu se plateste taxa eco. Ecotaxa este 0,15 lei+tva/buc. si taxa pe ambalaj de 2 lei+tva/kg. 

Afla preturi pentru pungi si sacose BIOdegradabile 

De ce i se spune Sacosa BANANA?

"Banana" vine de la forma manerului care este asemanatoare cu forma fructului. De fapt, vorbim despre cele dreptunghiulare / patrate.

Cu ce culori se poate imprima?

Pentru a-ti alege culoarea dorita, poti urmari pantonarul de pe site-ul nostru.

Care sunt dimensiunile uzuale de pungi-sacose pe care le distribuiti?

Acest detaliu depinde foarte mult de tipul de business. Oferta noastra acopera o plaja suficienta, dar in general cele mai solicitate sunt sacosele banana de 40 x 50 cm si cele tip maieu 27 x 51 si 30 x 55 cm. O discutie cu noi si solicitarea unor mostre, elimina neclaritatile si alegerea este cea in cunostinta se cauza.

Ce pungi / sacose branduite sau neimprimate  pot oferi clientilor?

Astazi, pe langa cele BIO (cu orice grosime a foliei), ai optiunea celor din plastic (maieu si banana), dar cu grosime minima de 50 de microni.

In cat timp de la solicitare primesc raspuns?

Daca cererea este completa, cu toate detaliile solicitate si nu apar probleme, in 1-4 ore (zile lucratoare) soseste oferta completa prin e-mail. De obicei sunam pentru a putea optimiza foarte bine oferta pentru fiecare proiect.

Ce recomandari aveti pentru magazine fashion, dar pentru cele generale?

In primul rand, sacosele destinate industriei fashion au, in general, latimea mai mare decat inaltimea (landscape). Apoi, daca magazinul vinde haine second hand recomandam utilizarea pungilor maieu, dar si a sacoselor banana, iar daca magazinul este focusat pe produse premium quality atunci om optiune buna sunt sacosele banana LDPE.
In cazul unui magazin in care se vand produse alimentare, pungile maieu sunt cele recomandate.

Care este diferenta intre Pungi si Sacose?

Se foloseste intens termenul "punga" atunci cand se face referire la cele tip maieu si "sacosa" pentru varianta dreptunghiulara /patrata (tip banana).

Ce inseamna HDPE, MDPE, LDPE si care sunt diferentele?

HDPE – High Density Polyetylene: folie de inalta densitate, utilizata in special pentru pungi maieu, rezistenta marita, pret redus, "fosneste";
MDPE – Medium Density Polyetylene: folie de medie densitate, utilizata la sacose banana, suporta sarcini mari, raport calitate pret excelent, "fosneste" mai putin;
LDPE – Low Density Polyetylene: folie de joasa densitate, putin mai moale si mai lucioasa, se utilizeaza la sacose banana, calitatea imprimarii creste.

In ce zone ale tarii livrati gratuit si in cat timp?

Daca vorbim de pungi si sacose, atunci, in principiu, livram gratuit in toate colturile tarii. Odata cu oferta comunicam si informatiile necesare, iar comenzile vor avea aceste aspecte mentionate in contract si/sau in confirmarile de introducere in productie. Prognozele de executie variaza in functie de proiecte, dar in general incep de la 5-6 zile lucratoare.

Ce plante se utilizeaza la producerea de pungi/sacose BIOdegradabile?

(martie 2019): Aproape orice planta cu continut crescut in amidon poate fi folosita pentru realizarea produselor compostabile. Astazi, cel mai des se utilizeaza porumbul, cartoful, trestia de zahar, orezul sau sfecla.